Saturday, October 23, 2010

Jay Bee

08 Oct 2010
Kitorg nek bas bout 1.30pm cam tu la..Dh la nk wt decision nk amik bas kul bpe pn smpi ½ jam..ayt suma same “aku x kisah”..lg2 mie..mmg tu jela ayt dia..last2,our decision kul 1.30 bas apa nth nama dia..lupa lak aku..yg pntg,pnuh dgn warga India dlm bas tu..dh mcm ktorg menumpang dlm bas diorg je..ha,b4 nek bas tu,sempat gak aku gi usha shawl smpi hmpir2 nk kena tinggal dgn bas..haha..aku mmg suka wat keje gila..dlm bas,as usuall,aku,ruku n oren akn m’porak perandakan suasana dlm bas..haha..n as usuall juga,mie akn diam seribu bahasa..y??tnya dia sndiri..huhu..
Kitorg smpai Larkin Sentral bout 4pm..if i’m not mistaken lol..then,gi beli tiket balik segamat..syg segamat la katakn..ahakz..b4 nek bas balik Pasir Gudang,sempat gak singgah McD..at first,warga hawa je yg nk beli tp last2,warga adam pn t’tarik utk beli skli..haha..tu la kehebatan kaum hawa..fuh,power3x..hmm,then kitorg b’pecah..kaum hawa balik PG..kaum adam balik Kempas..bout 20 minutes tunggu,baru la Nampak batang hidung bas PG..alhamdulillah..if xda bas,mmg sah kitog over nite je la kat Larkin..haha..
Sangat tidak adil apabila kaum adam balik kempas nek kete tp kami sebagai kaum hawa yg lemah t’paksa balik nek bas..how dare u kaum adam!!!hoho~tp xpe...diorg x dpt rasa nikmat mkn double cheese burger dlm bas yg pnuh dgn mak cik n pak cik yg baru balik keje..t’baik wookkk!!!mcm2 bau ada...nsb bek time ada pak cik b’diri sblh aku tu,aku dh hbs mkn..fuh,lega..if x,confirm t’bantut nafsu aku nk mkn..ha,time pnuh air pollution dlm bas tu, shawl baru aku tu jd penyelamat menyelamatkan hidung aku..x sia2 aku beli ko wahai my beloved shawl..
Finally,welcome to PG..kak ina(mia’s sister) amik kat Pusat Bandar..then,almost maghrib la baru kitorg smpai Taman Bukit Dahlia..pnt+letih=ngantuk..selesai mandi n solat,lum sempat landing atas katil lagi,kitorg g serbu rmh oren..kitorg smpai je,oren nk gi beli snacks kat kedai bawah..aku pun ikut,mia jaga rumah...hehe..ha,gila bnyak mamat indon kat kwsan rmh dia..seb bek x hensem,klu x,hbs diorg aku usha...haha..at first,niat kitorg juz nk lpak2 je kat rmh oren cz family dia xda,gi konvo kak mila(oren’s sister)..tp at last,oren ikut balik rmh mia(takut dok rmh sorg2..hehe)...
09 Oct 2010
Penat punya pasal,kitorg bangun kul 9..gila awal..huhu..mcm2 plan kitorg hari ni..tp d’sbbkn bgun lmbt n x ckup masa,kitorg kena rushing..1st place, Masai Post Office..oren nk kuar duit ASB..wow, roti canai mamak 1..haha..then,kedai mamak..aku pekena roti canai n teh’o ais..blh tahan sdap..yg sadisnye,mia n oren order roti telur tp dpt roti kosong je..tp nk cpt punya psl,layan jela..hbs mkn,gi tesco..cari perabah nk wat spaghetti..y??kaum adam nk datang so,kena la mask skit..huhu..almost an hour gak kitorg perabih masa kat tesco..gurlz la katakn..ha,x pasal2 kena marah dgn kak ina coz lmbat sgt..tkut x sempat nk masak..mia pn rempit(nek kete) ar balik rmh..tp dh lmbat2 tu,sempat gak singgah Kip Mart beli tembikai...haha..
Mie n ruku smpai bout 1.00pm kot..tu pn xtau diorg sesat or x..mie tu namanya dok JB tp bukannya tau jalan pn..opss!!!huhu..diorg smpai,aku tgh dok sibuk kat dapur tolong kak ina n abg asrol masak..mia g kedai beli ais..so,cm biasa la..si active(oren) yg layan diorg..
Rajinnya...ank sapa tu???haha....

Bout 2.00pm,diorg hbs makan..mie n ruku,solat kat bawah ye..kami kaum hawa nek atas siap2..tunggu punya tunggu,bout 3.00pm,baru kitorg siap..sian diorg tunggu lama..maaf ye..kaum hawa b’siap mmg lmbat skit..chill bro..haha..aku the 1st antara diorg yg siap awal..so,aku trun dulu la ye..sian diorg tunggu lama..dah b’siap smpai sejam,apa lagi???snapped time!!!haha..
1st snap after make up...haha

international model....sweet...;)

3 dara pingitan...who wants???haha...

Snap..snap..snap..a big thnks to owner DSLR(mie)..okay,enough..now,time  to hang out..nk gi mn??firstly,kaum hawa kena dptkan lomo 4 our multimedia project..mie,kat mn blh kami dpt kn lomo??ANGSANA!!!!okay,jom....Gen2 hitam telah m’belah jalan raya menuju ke angsana...haha..ada 1 je lomo shop kat situ..dh la harga sume “murah2x”...so, change destination to City Square(Bandar Petak)..ha, ada 1 lomo shop kat situ..Survey punya survey, okay!!!ada 1 lomo paling murah kat situ..save budget maa!!!huhu...okay,kuar duit dari purse,bayar...habis cite...while oren dok belajar how to use the lomo,sempat gak kitorg pose kat tgh2x org lalu lalang tu..

ni la lomo....uniq gile kn??

Dok bz pilih lomo...don't disturb plz...;p

1 of the pic yg sempat ktorg snap in front of the lomo shop....

Then,terus kn p’jalanan meronda 1 CS..kitorg g apa nth nama dia..kedai tu cm 1 lorong n kat situ,jual barang2 yg cm borong2 tp harga x borong pn..tempat tu je cm tempat borong..yg penting, tempat tu mmg rmai org n base on mie,dia n the gang sure akn g tmpt tu when diorg lpak CS..dh pusing2 dlm tu tanpa mampu beli apa2, kitorg gi mkn takoyaki(makanan jepun)..sedap..tgh makan pun,sempat snap2...gila camera btul...

ni la tempat yg cm lorong tu...

badut takoyaki...arigato...haha

mkn time..opss,silap...shoot time..haha

sodap woo takoyaki,walaupun pelik..hehe

ala,tomey2...manja nye ank papa....haha

oren - "wei,cpt ar..aku dh x sbar nk g rmh mie"

Di sbb kn oren dh x sbar nk gi rmh mie, so lpas mkn takoyaki,gerak la gi rmh mie..smpai rmh dia,kena serang dgn nadia(mie’s sister)..haha..funny n smart girl..uncle nazuli cool je cuci kereta..aunty hidayati baru balik amik cousin mie kat hostel..okay,oren n mia tumpang solat asar..aku dh jamak dgn zohor td..so,apa aku nk wat??aunty tgh goreng epok2 kat dapur..xkn aku nk dok goyang kaki je kat depan??xboleh2...so,dgn hati yg takut tp t’pksa d’beranikn,aku pn melangkah ke dapur..tolong goreng2 smbil b’bual..oo,baru aku tahu y mie msuk uni lmbat...hehe..kantoi sudah..after diorg siap solat,aku pun siap m’goreng...so,makan time...hehe

mkn la zana..pose x sudah...

baju kurung merah nadia,purple shirt balqis(nadia's buddy)

lama sgt tggu kaum adam solat smpi t'tido....

ni siti nurhaliza ke aunty??
pose after uncle n aunty out 4 open house....


balik time....tlg tutup gate...
Then,mn kitorg pergi???balik or meronggeng??hehe...

4 comments:

  1. Fa,nme lorong2,INNER CITY...
    kne biasekn dri sbb nnt nk duk JB..
    huhu~

    ReplyDelete
  2. owh,INNER CITY...ok...eh,dok JB???ats alasan???huhu

    ReplyDelete
  3. haha...lek sudah(ayt mie)..ahakz..~~

    ReplyDelete