Friday, May 11, 2012

Secukup Rasa

Salam jumaat warga~
Hari ni cukup seminggu aku tamat kursus php..walaupun dah seminggu,segala kenangan sepanjang sebulan tu masih berlari-lari dalam kotak fikiran aku ni..macam2 perasaan ada,dh macam serbuk meggi secukup rasa tu..sedih,suka,duka,pahit,manis,perit,semua cukup..mungkin ada yang terfikir,dah seminggu baru nak update??dah basi dah..haih,apakan daya..setiap kali nak update psl ni,mesti air mata start kuar so,dh seminggu ni kurang sikit perasaan tu..

First week tu,ktorg di beri kursus tentang Soft Skill..sangat-sangat la berguna..semangat taw aku datang walaupun sebenarnya takut berdepan dgn Mr Isvaran tu..mana taknya,apa2 hal pun,mesti dia attack aku..mula-mula tu takut la tapi dah lama-lama,jd best..Mr Isvaran pandai interact dengan ktorg semua..macam2 ilmu ktorg dapat..rugi sape x join..haa,yg pling best time kritik pakaian dak lelaki,memang terganggu la class sebelah tu sebab ktorg asyik gelak je dari sesi pagi sampailah ke sesi petang..maaf la kepada sesiapa yang terasa hati time aku comment2 pakaian korang tu ye..hmm,nak tengok pic Mr Isvaran?haaa~ bawah sikit..

[Haa~ yg tengah2 tu Mr Isvaran]

Then,lepas semingu tu, baru start kursus php. First day dah ada pop quiz..haa~ hebat x hebat la kan. Memang main bedal jela. Then,ktorg di beri 1 tugas supaya menyempurnakan sistem pekerja..haa~ dalam tempoh menyiapkan projek ni la macam2 memory ada. First, SZX's family. Aku(farahszx), myra(miyaszx) ,naim(yiemszx) n asuat(asuatszx). Aku sayang diorang gila2 punye. Naim yang banyak bantu aku siapkan projek tu. Sehari lebih 10 kali dia kena buang masa dia untuk aku, detect error la,nak buat tak jadi la,apa la..macam2..haih,kesian dia.. Asuat pula,selalu masuk lambat sebab dia ada class tapi dia buat projek lagi cepat dari aku yang masuk on time ni. Dia minta tolong avengers kot..hehe.. Asuat ni banyak tolong aku time nak wat interface..guna frame bagai.. Myra,sama la lebih kurang cam aku..error je memanjang kita ni kan..nasib baik ada orang belakang..huhu..mula-mula ktorg x rapat mana pun tapi error2 ni yang merapatkan kami semua. Tak termasuk chatting fb la,men net send la,siap pi tengok avengers lagi..Haih, i really miss that moment..last day tu,memang air mata aku ni murah sangat..senang je nak kuar..time tengok muka diorg semua,jauh di sudut hati aku berkata "aku mesti akan rindukan korang semua". then, en rizal berucap minta maaf,naim plak wakil kami semua minta maaf pada en rizal..memang dah tak toleh kiri kanan dah,busy dok cover air mata yang keluar ni..hmm,seyes aku rindu setiap detik time kursus tu..n now, i'm waiting for the reunion promised by yiemszx..nk tengok gambar keluarga bahagia?ni dia~

[Asuatszx | yiemszx | farahszx | miyaszx ]

Then, sepanjang sebulan ni pun aku selalu main tennis petang2..thanx pada mie , faiz , n cr . Diorang la yang ajar aku n myra men tennis sampai la ktorg pandai main..n diorg juga yang temankan kami main. Thanx guys! tapi agak terkilan sikit sebab time last day nak balik tu, tak sempat jumpa diorg say goodbye.

Hmm...yang ni moment paling meninggalkan kesan kat hati aku, time nak berpisah dengan myra n zana..memang air mata x dapat di bendung lagi..empangan dah pecah lalu mencurah-curah ke ladang gandum. Mana taknya,mereka berdua ni la sahabat sejati,susah senang kami bersama,buat kerja gila bersama,semuanya bersama..apatah lagi last sem kami roomate..memang macam2 memory lekat dalam hati ni..mereka berdua yang ajar aku erti kehidupan..tak rasa kan dah 3 tahun kita bersama-sama..lepas ni,memang susah untuk kita jumpa lagi..mungkin setahun sekali je kita dapat jumpa,time raya..aku minta maaf dari hujung rambut sampai hujung kaki kat korang berdua atas setiap salah silap aku selama 3 thun ni n halalkan segala makan minum aku juga..terima kasih sebab sudi jadi kawan terbaik aku..thnx sangat2..sayang korang ketat2!!

[comel x kami?? :) ] 

Hmm...x lupa juga buat jiran kami shepa,atiq n adah..thnx sebab menambah warna warni hidup aku..sorry atas segala salah silap aku ye n thnx sbb sudi jd kwn aku..kepada semua warga yang mengenali diri ini, kalau terlalu muar ke,tibe2 terasa nak datang muar ke,sila roger saya ye..jemput la datang ke teratak saya yang tak seberapa ni..terima kasih semua!! miss u all so much.. ^_^






4 comments:

  1. haha..dodol yg suka
    wat saya nangis..huh!! :p

    ReplyDelete
  2. mana ada? tak ada niat pun laa. :O

    ReplyDelete
  3. xde niat tapi ada hunches!! haha.. :p

    ReplyDelete